Je eiken binnendeuren laten luchtgommen

Je eiken binnendeuren laten luchtgommen

Wanneer je je verweerde, versleten of verouderde eiken binnendeuren weer als nieuw wilt laten maken, zit je bij Atelier JK helemaal goed. We zijn een expert met jarenlange ervaring met onder meer het zandstralen van houten meubels, trappen en ook deuren. Het gewone zandstralen is echter wel zeer krachtig, waardoor het hout licht beschadigd zou kunnen raken. Je kunt daarom ook kiezen voor een minder invasieve variant van de reiniging met behulp van luchtdruk. Dit noemen we ook wel luchtgommen. De methode maakt gebruik van keramische korrels die onder een behoorlijke luchtdruk tegen je eiken binnendeuren worden geblazen. De luchtdruk is hierbij echter wel een stuk lager dan bij zandstralen, zodat je deuren of de andere te schuren houten oppervlaktes niet worden beschadigd. Je eiken binnendeuren luchtgommen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo maakt het onder meer de natuurlijke kleur van het eikenhout weer prachtig zichtbaar en ook kan de aanwezige laag vernis worden verwijderd. Je eiken binnendeuren worden op deze manier weer helemaal schoon en zien er voortaan weer uit als nieuw. Het is dan ook de ideale manier om je bestaande deuren op te knappen.

De natuurlijke houtkleur zichtbaar maken

Eiken binnendeuren zijn van zichzelf al ongelooflijk mooi en door een mooie laag lak of vernis kan het uiterst fraaie patroon nog beter worden uitgelicht. Na verloop van tijd verliest deze deklaag echter zijn werking en kan hij gaan afbladderen. Het is dan tijd om je eiken binnendeuren te ontdoen van de lak of het vernis, en de natuurlijke houtkleur weer zichtbaar te maken. Dit zorgt voor een rustieke en huiselijke uitstraling en geeft je interieur direct meer sfeer. Het luchtgommen van eiken binnendeuren is zowel mogelijk bij vrij moderne als bij zeer oude varianten. Neem zeker even contact met ons op om te weten te komen wat de mogelijkheden bij jou thuis zijn!

Op een veilige wijze het vernis verwijderen

Op een veilige wijze het vernis verwijderen

Wanneer we je eiken binnendeuren luchtgommen maken we gebruik van zogenaamd fijnstralen. Dit werkt veel minder grof dan het standaard zandstralen en verkleint aldus het risico op beschadiging van je eiken binnendeuren. Onze machines reinigen je deuren met een mengsel van keramische Gommalite korreltjes en lucht en ontdoen hem op een veilige wijze van het oude vernis. Zelfs het kleinste vernisdeeltje wordt weggehaald, zodat een keurig opgefriste deur overblijft.

Waarom kiezen voor de eiken binnendeuren luchtgommen ?

Door je eiken binnendeuren door ons te laten luchtgommen ben je verzekerd van een professionele aanpak en de inzet van de meest hoogwaardige luchtgom apparatuur. Tot in de kleinste hoekjes en kiertjes maken we je eiken binnendeuren geheel schoon en egaal. Doordat we een ruime ervaring hebben met zowel zandstralen als luchtgommen, leveren we altijd uitsluitend werk van de allerhoogste kwaliteit. Zo verkrijg jij de meest prachtige gerenoveerde eiken binnendeuren die klaar zijn om nog weer een ronde mee te gaan.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest