Gevel renoveren

gevel renoveren

Als je vroeg van huis gaat en laat weer thuis komt zul je de woning waarin je woont wellicht nauwelijks van buiten zien. Zo kan het gebeuren dat de kwaliteit van de gevel sterk achteruit gaat zonder dat je het merkt. Om ook op zonnige dagen en in het weekend te genieten van een mooie gevel is de gevel tijdig renoveren geen overbodige luxe. Wat er mogelijk is, en aan welke prijzen je moet denken kun je op deze pagina lezen. Je kunt voor specifieke vragen uiteraard ook contact met ons opnemen.

Gevel renoveren mogelijkheden

gevelrenovatie

Op basis van de huidige staat kun je de volgende werkzaamheden uit laten voeren.

  • Voegwerk vervangen: Wanneer er stenen losraken is het verstandig om snel het voegwerk op orde te brengen. Naast schade aan de buitenzijde van de woning kunnen er ook vocht- en schimmelplekken ontstaan binnenshuis.
  • Stenen vervangen: wanneer er stenen gescheurd of gebroken zijn kun je deze stenen vervangen. Zo houdt je water buiten, en voorkom je grotere schade bij vorst in de winter.
  • Latei of dorpel vervangen: Het is mogelijk dat er barsten of scheuren in de latei of dorpel aanwezig zijn. Dit kan leiden tot een verzakking van de gevel, en de isolatie van de woning wordt minder. Neem dus direct contact op met de specialist wanneer je hier problemen waarneemt.
  • Gevel zandstralen: Hiermee kun je van een oude, verwaarloosde gevel weer een compleet nieuwe locatie maken. Een gevel renoveren met zandstralen lijkt alsof de woning een "Hollywood Smile" krijgt. Dit proces gaat uitstekend samen met de gevel impregneren.
  • Gevel impregneren: Na het afronden van de gevel renoveren is het impregneren van de gevel zeker geen overbodige luxe. Hiermee wordt er een beschermlaag aangebracht die tot diep in de gevel zijn werk doet. Wanneer je dit combineert met gevelrenovatie hoef je niet later eerst de gevel weer te laten reinigen alvorens te impregneren.
gevel zandstralen

Voor het huis, voor de koper en voor jezelf

Je wilt dat het huis waarin je woont comfortabel en veilig is, een goede gevel hoort daar uiteraard ook bij. De kosten voor een gevel renoveren hangen af van de werkzaamheden die je laat verrichten. Door verschillende zaken met elkaar te combineren kun je vaak een goedkopere prijs bedingen dan alle werkzaamheden los te laten uitvoeren. Naast het eigen woongenot kun je de waarde van de woning een flinke duw geven met gevelrenovatie. De woning is bouwkundig in betere staat, en ziet er weer als nieuw uit.

Wordt het tijd om de gevel te laten renoveren? Neem dan contact op met de specialisten in gevelrenovatie en laat je vrijblijvend voorlichten.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden