Houten trap renoveren

houten trap renoveren

In een woning speelt de trap een belangrijke rol, het is een gebruiksvoorwerp dat dagelijks wordt gebruikt en daarom van uitstekende kwaliteit hoort te zijn. Gelukkig worden de meeste trappen van goede materialen gemaakt, en met wat onderhoud en zorg op zijn tijd kun je generaties lang genieten van dezelfde trap. Een houten trap renoveren is heel goed mogelijk, mits je de juiste keuzes maakt en er de juiste specialisten bij betrekt. Op deze pagina kun je wat meer lezen over een houten trap renoveren . Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Mogelijkheden bij een houten trap renoveren

houten traprenovatie

Hout is een mooi natuurproduct dat zich leent voor vele toepassingen waaronder de constructie van hoogwaardige trappen met een lange levensduur. In plaats van een compleet nieuwe trap te plaatsen, is een houten trap renovatie vaak de beste keuze. Er is veel minder overlast, de kosten vallen reuze mee, en de levensduur van de trap kan er aanzienlijk mee worden verhoogd. Dit zijn enkele voorbeelden van een houten trap renoveren :

  • De trap kan met zandstralen de oorspronkelijke kleur terug krijgen voor een prachtige, natuurlijke uitstraling.
  • Het is mogelijk de houten trap na zandstralen opnieuw te lakken, door het schone oppervlak zal de beits of lak beter kunnen hechten.
  • De trap kan ook gestoffeerd worden, in zijn geheel of gedeeltelijk met behoud van een deel blank hout.
  • Er zijn diverse mogelijkheden om de trap en de traptreden af te werken voor een opvallend en modern resultaat, informeer naar de mogelijkheden.

Een houten trap renoveren of vervangen?

De specialist kan vooraf bepalen of de kwaliteit van het hout nog goed is. Eventueel kunnen er reparaties uitgevoerd worden bij lichte beschadiging. Oude lak en vervuiling die zich door de jaren heen hebben opgehoopt kunnen met zandstralen verwijderd worden. Een trap vervangen kan veel extra werk met zich meebrengen. De trap is verankerd aan de woning. Die zal geheel verwijderd moeten worden, de muren worden ook gerenoveerd, en dan moet er nog een nieuwe trap worden geplaatst. Dat is niet alleen een langdurig en intensief proces, maar dit kan ook zeer kostbaar zijn.

Laat je vooraf goed voorlichten voor je houten traprenovatie

Planning is van groot belang bij een houten trap renoveren . Bepaal eerst de uitgangspositie en baseer daarop de mogelijkheden. Wanneer het materiaal nog in redelijk goede staat verkeert kan de specialist een oude trap er weer als nieuw uit laten zien. Daarnaast zal de duurzaamheid met vele jaren verlengd worden. Neem contact op met onze collega’s voor advies op maat.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden