Hout zandstralen

hout Zandstralen

Met hout zandstralen geef je hout een tweede leven. We hebben steeds meer waardering voor die natuurlijke uitstraling die hout te bieden heeft, die prachtige nerf en unieke tekening in het hout. Hout zandstralen brengt de natuurlijke schoonheid van het oorspronkelijke hout weer helemaal terug, zonder daarbij de kwaliteit van het materiaal aan te tasten. Sterker nog, het kan de levensduur van houten meubels , houten trappen , houten kozijnen en andere voorwerpen van hout aanzienlijk verlengen. Hoe hout zandstralen werkt, en wat de voordelen zijn leggen we op deze pagina in het kort uit. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met ons team.

Hoe werkt hout zandstralen ?

Met speciale apparatuur spuiten we onder hoge druk een straal fijn zand over het hout. Daardoor wordt de toplaag verwijderd zonder het onderliggende hout aan te tasten. Er worden hierbij verschillende soorten zand gebruikt met grotere en kleinere korrelgrootte, parelstralen is bijvoorbeeld een methode om heel nauwkeurig te werk te gaan. Na het zandstralen komt het natuurlijke hout weer aan de oppervlakte, die vervolgens naar wens behandeld kan worden.

Voordelen van hout zandstralen

Afhankelijk van het object zoals een meubelstuk of een trap zijn er uiteenlopende voordelen op te noemen. Hieronder sommen we alvast enkele voordelen op, neem voor specifieke vragen gerust even contact op met onze medewerkers.

  • De natuurlijke kleur van hout komt weer tevoorschijn, zo kun je genieten van het oorspronkelijke materiaal in de originele kleur.
  • Het oppervlak is niet alleen schoon, maar ook perfect van structuur om verder bewerkt te worden met bijvoorbeeld beits.
  • Je kunt oude meubels of trappen een tweede leven schenken, wat vaak goedkoper is dan nieuwe producten aanschaffen of installeren.
  • Het is een milieuvriendelijke behandeling met zand, en het voorkomt verspilling van materialen door bestaande voorwerpen langer te gebruiken.

Zachthout en hardhout zandstralen

Bij hout zandstralen worden de beste resultaten verkregen met hardhout. Wanneer men zachthout afkomstig van loofbomen gaat zandstralen kan de integriteit van het hout aangetast worden. Dit soort hout is meer poreus en is minder goed bestand tegen de hoge druk die bij het zandstralen van toepassing is. Bij hardhout is het doorgaans geen enkel probleem, het hout zal de originele kwaliteit behouden, door het hout licht op te ruwen zal een nieuwe laag beits of lak beter hechten.

Schoon zandstralen zonder stof

Bij hout zandstralen komt er veel stof vrij. Losse objecten kunnen we in onze werkplaats behandelen of buitenshuis, bij vaste objecten als trappen zorgen we ervoor dat de ruimte vooraf compleet afgeplakt wordt voor een schoon en stofvrij resultaat. Neem voor een vrijblijvende prijsopgaaf vandaag nog contact met ons op en geef hout een tweede leven!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden