Zandstralen metaal

Zandstralen metaal

Met zandstralen van metaal kun je metalen meubels, machines, onderdelen en zelfs oldtimers een compleet nieuwe look geven. Door de oppervlakte van metaal met zandstralen te reinigen is het mogelijk het uiterlijk van metaal optimaal tot zijn recht te laten komen, en daarnaast ook de duurzaamheid van de metalen objecten te verhogen. Op deze pagina leggen we uit hoe zandstralen metaal werkt, en wat de voordelen zijn. Neem voor specifieke vragen direct contact met ons op.

Hoe werkt zandstralen van metaal?

Bij zandstralen worden er zandkorrels van verschillende korrelgrootte gebruikt om de toplaag van een object te verwijderen van het onderliggende materiaal. Dit kunnen bijvoorbeeld metalen meubelstukken zijn met verf die begint af te bladderen. Afhankelijk van het object en de huidige bedekking wordt de juiste korrelgrootte en druk van de machine bepaald. Zelfs voor gevoelige materialen zoals aluminium is het mogelijk om middels parelstralen de oppervlakte perfect zuiver te maken zonder het metaal aan te tasten.

Voordelen van zandstralen metaal

Er zijn diverse voorbeelden van zandstralen, afhankelijk van de toepassing en het gewenste resultaat. Hieronder staan enkele voordelen opgesomd, informeer gerust naar de specifieke mogelijkheden bij onze specialisten:

  • Oude producten van metaal worden weer in nieuwstaat teruggebracht wat de levensduur van producten aanzienlijk kan verlengen.
  • Zandstralen van metaal is een milieuvriendelijke oplossing, niet alleen door natuurlijk zand als grondstof te gebruiken, maar ook door metalen voorwerpen een tweede leven te gunnen.
  • Door het zandstraal proces wordt de oppervlakte enigszins opgeruwd waardoor behandelingen achteraf beter hechten op de oppervlakte van het metaal.
  • Het is toepasbaar op een uiteenlopend scala aan objecten zoals meubilair, metalen onderdelen van machines en voertuigen zoals schepen en auto’s.

Zuiver metaal zandstralen

Bij elk object wordt onze zandstraalapparatuur nauwkeurig ingesteld om het gewenste resultaat te bereiken. Zo zorgen we ervoor dat het originele materiaal niet beschadigd raakt, daarnaast kunnen we metaaloppervlakken ook egaler maken dan voorheen, bijvoorbeeld bij oneffen lasnaden. Bij zandstralen van metaal komt veel stof vrij, in onze werkplaats is dat geen probleem, en ook op locatie zorgen we dat de ruimte vooraf vakkundig wordt afgedekt om stof te voorkomen.

Van groot tot klein metalen zandstralen

Het is mogelijk om kleinere objecten van metaal te zandstralen , we kunnen ook grote objecten zoals machines en voertuigen zandstralen. Bij machines werken we vaak met losse onderdelen, omdat we zo elke oppervlakte volledig kunnen behandelen. Bij meer uitdagende constructies zullen we een passende oplossing bieden. Voor ons speelt omvang geen rol, we kunnen voor elk project een maatwerk oplossing bieden.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden