Renovatie trappen

renovatie trappen

Bij de renovatie van trappen bestaan er verschillende mogelijkheden. De juiste keuze is afhankelijk van de wensen, de uitgangspositie en uiteraard het budget dat beschikbaar is. Bij renovatie van trappen wordt de bestaande trap als uitgangspunt genomen, wat vaak veel werkzaamheden en overlast bespaart. Het is dan wel van belang dat de constructie van de oude trap nog goed is. De meest populaire methoden om trappen te renoveren zijn zandstralen, overzettreden plaatsen en stofferen. Laten we deze mogelijkheden eens wat nader bekijken, of neem voor meer informatie contact op met ons team.

1. Trap zandstralen

trap zandstralen

Bij een houten trap is zandstralen een populaire manier om een bestaande trap te transformeren tot een volledige nieuwe trap. Het oude schilderwerk wordt vakkundig verwijderd zonder het onderliggende hout te beschadigen. Dit gebeurt met een speciale hogedruk compressor die een fijn materiaal tegen de oppervlakte spuit. Het resultaat is een prachtige schone trap die naar wens gebeitst of gelakt kan worden.

2. Trap overzettreden

Bij renovatie van houten trappen op een snelle wijze kun je kiezen voor overzettreden. Dit zijn nieuwe treden die over de oude vallen. Ze worden op maat gezaagd, en wanneer de kleur en het materiaal overeenstemt met het onderliggende materiaal, is het nauwelijks waar te nemen dat het niet de oorspronkelijke traptreden zijn. De kosten kunnen wel flink oplopen.

3. Trap overschilderen

Het is mogelijk om zelf de trap kaal te maken en die vervolgens opnieuw te lakken. Houd er rekening mee dat zandstralen veel sneller gaat, en doorgaans ook een netter resultaat heeft. Na het verwijderen van het oude schilderwerk of stoffering zul je al het hout goed moeten schuren. Het hout moet vetvrij zijn en mag niet te glad zijn, omdat anders de lak niet goed zal hechten. Het is een bewerkelijk proces, de combinatie met zandstralen hout en opnieuw lakken kan een alternatieve methode zijn.

4. Trap stofferen

Ook bij een trap bekleden met stoffering zul je eerst de oude lak moeten verwijderen, en eveneens de trap moeten opruwen om het beste resultaat te verkrijgen. Het op maat snijden van de bekleding is een nauwkeurig karwei, en de lijm moet op de juiste wijze aangebracht worden. Een voordeel van stoffering is de geluidsdemping, een nadeel is het reinigen van de stoffering. Het is met name een oplossing voor huishoudens waar de bewoners niet met schoenen van buiten ook binnen rondlopen.

Bespreek uw traprenovatie het met de specialist

Er zijn veel mogelijkheden bij de renovatie van trappen, neem daarom contact op met de specialist alvorens met dit karwei te starten. Met een goede voorbereiding kun je van een oude trap een trap maken die compleet nieuw lijkt te zijn.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden