Zandstralen trap Aalter

Opzoek naar Zandstralen trap Aalter ?

zandstralen trap Aalter

Is jouw woning niet nieuw en heb je veel houten meubels, deuren en bovendien een houten trap of zelfs meerdere trappen? Ben jij iemand die houdt van een mooi en verzorgd interieur en natuurlijke materialen? Neem je regelmatig jouw huis of appartement onder handen en verander je dan ook af en toe de inrichting? Je kunt dan al veel doen met bijvoorbeeld het verplaatsen van je meubels of het aanschaffen van nieuwe trapbekleding. Een echte frisse look kun je ook bereiken door het gebruik van die prachtige verfmethodes zoals whitewash of natural look. Om dat te kunnen doen moeten natuurlijk wel eerst alle oude verfresten goed verwijderd worden. Maar misschien zie je op tegen de hoeveelheid werk die zoiets met zich meebrengt. Zie jij jezelf echt niet dagenlang schuren en oude verflagen weg krabben maar zou je best graag een echte make-over willen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want met de moderne methodes van zand stralen kunnen jouw trap en andere houten elementen in jouw woning in no time weer stralen en maagdelijk glad zijn. Zo mooi alsof jouw woning net is gebouwd! Hoe dat in zijn werking gaat en wat de mogelijkheden zijn van zandstralen trap Aalter vertellen wij je graag.

De mogelijkheden van een trap zandstralen Aalter

De meeste woningen hebben een houten trap. Na jarenlang gebruik en soms tientallen lagen verf valt er vaak weinig eer meer aan te behalen. Toch neemt zo'n oude verweerde trap nog steeds een prominente plaats in binnen de woning. Dat kan ook niet anders want meestal maken jij en de andere gezinsleden of bewoners er ook dagelijks gebruik van. Door de trap helemaal schoon te laten maken, en daarmee bedoelen we dan ook echt ontdaan van alle verflagen en aanslag, creëer je dus een echte blikvanger in jouw huis. Een functionele en prachtige trap waar je dagelijks van zult kunnen genieten. Experts in trap zandstralen Aalter draaien er hun hand niet voor om. Nadat de zandstralen trap Aalter is ontdaan van alle resten verf kun je beslissen wat jij er verder mee wilt doen, qua afwerking. Wij houden ons ook daarvoor aanbevolen. Maar wat is zandstralen trap Aalter nou precies?

Wat is het systeem van zandstralen

Zandstralen Aalter is een werk voor een specialist. Dit is geen verkooppraatje maar gewoon een feit. De apparatuur, een zandstraalcompressor, vergt namelijk de nodige ervaring en voorzorgmaatregelen. Zandstralen is vergelijkbaar met het systeem van een hogedrukspuit. Door het met grote kracht uitblazen van heel fijn zand of keramische parels wordt heel snel en egaal alle verf, vuil en vernis als het ware van de trap afgeblazen. Net zolang tot het originele hout weer zichtbaar is. Zelfs de kleinste hoekjes en moeilijkste plekjes, die met een schuurmachine niet of heel moeilijk bereikbaar zijn worden door het straalmiddel gemakkelijk bereikt. Hierdoor kan de trap compleet, volledig en zeer egaal worden 'geschuurd' met een bijzonder mooi resultaat. Ook de trapleuning en de aanwezige ornamenten kunnen door zandstralen trap Aalter weer helemaal hersteld worden in originele staat. Dagenlang schuren, verf krabben of oude verfresten wegbranden, met alle risico's van dien, is niet meer nodig. Zandstralen is een methode waarbij heel snel een mooi resultaat kan worden bereikt.

Bij welke houtsoorten is zandstralen trap Aalter mogelijk?

Authentieke trappen hebben vaak een zeer karakteristieke en robuuste uitstraling. Bovendien zijn ze meestal gemaakt van een zeer hoge kwaliteit houtsoort. Ook de originele afwerking van een trap, bijvoorbeeld de traditionele trapleuningen en het kleine voor-plateau voorafgaand aan de rechte hoek zijn meestal gemaakt van zeer harde houtsoorten. Doordat zand als straalmiddel een vrij scherp materiaal is en bovendien met grote druk word gebruikt is de methode niet voor alle houtsoorten toe te passen. Samengevat is zandstralen trap Aalter alleen geschikt voor de 'hardere' houtsoorten. Hierbij moet je denken aan houtsoorten zoals Beukenhout en Dennenhout. Ook veel exotische houtsoorten zoals Azobé en Palmhout kunnen heel goed met zand worden bewerkt. Zachte houtsoorten zoals bijvoorbeeld dennenhout, vuren- of grenen houtsoorten zouden door de hoge druk van de zandstraalapparatuur beschadigd kunnen worden. Een ervaren trappenmaker weet alles over de toepassing en over de verschillende houtsoorten. Vaak is één blik op een binnentrap al voldoende om uitsluitsel te geven over de mogelijkheden voor een zandstralen trap Aalter behandeling. Het is in sommige gevallen namelijk ook mogelijk om wat zachtere houtsoorten toch te bewerken. Zodoende zal een ervaren vakman, door de juiste aanpassing van de druk, vaak toch zachtere houtsoorten wel kunnen behandelen. Wil je weten of jouw trap, deuren of andere houten materialen geschikt zijn om gezandstraald te worden? De expert in traprenovatie wil je hierover graag alles vertellen.

Een zandstralen trap Aalter in de praktijk

Vanuit onze ervaring in de praktijk weten wij dat alle ruimtes waar gewerkt wordt goed stof en stuifvrij afgesloten moeten worden. Dit noemen we de werkvoorbereiding. Een zandstralen trap Aalter op zichzelf geeft namelijk al wat stof en daarbij vormen de resten verf, vuil en vernis een behoorlijke zwevende wolk. Jij zult daarvan geen enkele last ondervinden want juist daarom isoleren wij de trap van de rest van jouw woning. We hebben hiervoor de beschikking over speciale stof-werende materialen en bestendige tapes. Nadat deze voorbereidingen zijn uitgevoerd begint het eigenlijke zandstralen trap Aalter pas. Bij zandstralen heb je een keuze in de grootte van de korrels en het gebruikte straalmiddel. Onder andere keramische parels, mineraalzand of glasparels kunnen geschikt zijn voor het hout van jouw trap. De keuze van het zandstraalmiddel hangt ook af van de soorten verf-, beits- of vernisresten. Glasparels zijn voor een verfijnd resultaat meestal geschikter dan zand. Ook zijn oude verfresten moeilijker te verwijderen dan bijvoorbeeld beits of vuil. Je hoort het waarschijnlijk al? zandstralen trap Aalter is werk voor een ervaren deskundige die weet heeft van zijn vak. Zandstralen is een perfecte methode om jouw trap te herstellen in zijn oude glorie en dat is ook de reden waarom wij nog altijd zo enthousiast zijn en veel te vertellen hebben. Na het zandstralen is de trap helemaal glad en egaal in zijn originele kleur. Nu kun je hem opnieuw (laten) afwerken. Wil je hierover advies of de afwerking van de trap ook liever gelijk door onze trappenmakers laten uitvoeren? Dan is dat zeker ook mogelijk. Bovendien kunnen jouw oude meubels, deuren, kasten of kastdelen en bijvoorbeeld plafondbalken ook prima gezandstraald worden. Voor we het trouwens vergeten te vertellen: wij zijn pas klaar met werken nadat we alles in huis weer keurig hebben opgeruimd!

Wat zijn de kosten voor het zandstralen trap Aalter?

Natuurlijk hebben wij de expertise en deskundigheid in huis om een goede inschatting en planning te kunnen maken. Jarenlange ervaring bewijst zichzelf door accurate offertes en een korte opleveringstermijn. Jij krijgt van tevoren precies door wat de kosten zijn van zandstralen trap Aalter en hoelang het gaat duren. Ook voor een complete traprenovatie kun je van onze diensten gebruikmaken. Wil je bovendien jouw trap of trappen nadat ze gezandstraald zijn, ook gelijk een nieuwe trapbekleding laten aanmeten? Ook dat nemen wij dan mee in de offerte. We hebben de beschikking over moderne apparatuur, goede gereedschappen en volop en kwalitatief goede materialen. Ook beschikken we over gespecialiseerde medewerkers binnen ons bedrijf. Wij hebben de benodigde kennis en voldoende vakmensen in vaste dienst om iedere opdracht aan te kunnen. We werken zowel voor bedrijven, woningbouwcorporaties als voor particulieren en maken van nieuwe klanten vaste klanten! Onze service is vriendelijk en snel en we werken bovendien met heel redelijke tarieven. Heb je misschien nog een vraag? Of wil je gelijk een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Trap laten zandstralen Aalter ?

Maak van uw oude trap een eyecatcher in uw huis door ze te laten zandstralen. Ontdek de mogelijkheden.

zandstralen trap Aalter zandstralen trap Aalter zandstralen trap Aalter zandstralen trap Aalter zandstralen trap Aalter

Hebt u ook zo’n oude donkerbruine trap, gemaakt van stevig hout en met mooie ornamenten, maar die niet meer van de tijd is? Dan moet u zeker zandstralen trap Aalter overwegen. Zandstralen Aalter is eigenlijk een snelle manier om hout te schuren. Door onder druk zand of een ander middel tegen het hout te schuren, worden alle verf-, olie- of vernislagen een voor een tot in de kleinste hoekjes en randjes verwijderd en verschijnt al snel de oorspronkelijke houtstructuur.

Zo bekomt u de lichtbruine of lichtgrijze tint die momenteel in de mode is, maar kunt u toch blijven genieten van de oorspronkelijke uitstraling en degelijkheid van uw houten trap. Het spreekt voor zich dat zandstralen trap Aalter een pak goedkoper uitkomt dan het steken van een nieuwe trap!

Zandstralen trap Aalter doet u echter beter niet zelf.

Het vergt speciale machines en kennis van zaken rond houtsoorten en straalmiddelen. Ook moet u op voorhand uw traphal helemaal afplakken, want zandstralen veroorzaakt heel wat stof.

Schakel beter Atelier JK in voor Zandstralen trap Aalter.

Onze medewerkers zijn specialisten in het vak en weten perfect welke druk, afstand tot het oppervlak en straalmiddelen het beste zijn voor uw specifieke project. Bovendien nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen om de overlast in huis zo beperkt mogelijk te houden.

Na het stralen kan de trap opnieuw opgeschuurd worden en daarna eventueel opnieuw behandeld worden met een olie of vernis.

Prijs zandstralen trap Aalter

De kostprijs voor zandstralen trap Aalter hangt af van het aantal treden en de balustrade. Benieuwd? Stuur ons een berichtje – wij bezorgen u zo snel mogelijk een offerte op maat!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden