Luchtgommen trap

luchtgommen trap

Houten trap opknappen

Stel je hebt een nieuw huis gekocht en bent lekker bezig met het op te knappen in jouw eigen stijl. Er is echter een groot project dat dringend aangepakt moet worden. En dat is de houten trap . Om een houten trap met achterstallig onderhoud er weer mooi uit te laten zien, zal je daar heel wat energie, tijd en kosten in moeten steken. Om te beginnen zal de helemaal kaal geschuurd moeten worden, zodat het oorspronkelijke blank hout weer tevoorschijn komt. Zeker wanneer het een houten trap is die voorzien is van spijlen, krullen of andere details zal het een hele klus zijn. Om een mooi glad eindresultaat te krijgen moet je namelijk alle kleine hoekjes schuren. Dat is een erg tijdrovende klus waarbij het ook nog maar de vraag is of je wel overal bij kunt. Schrikt dit je af maar wil je toch echt de trap een nieuw fris uiterlijk geven? Waarom laat je de trap dan niet luchtgommen ?

Trap luchtgommen gaat lekker snel

Wanneer je ons atelier inschakelt om je trap te luchtgommen , wordt er gewerkt met een zogenaamde luchtgom machine. Deze machine blaast lucht vermengd met kleine keramische korreltjes tegen het houtwerk. Dit zorgt voor een schurend effect waardoor alle eerdere verf- of laklagen al snel zullen verdwijnen. De oorspronkelijke kleur van de trap komt dan weer bloot te liggen. Wil je het zelf doen door de trap met schuurpapier kaal te maken, ben je daar wel eventjes mee bezig. Om jezelf dit werk te besparen en je ervoor kiest om de trap te luchtgommen zal je er al snel achter komen dat dit laatste een erg efficiënte manier van werken is. Alle hoekjes en kiertjes kunnen moeiteloos bereikt worden, zodat ook daar het natuurlijk hout weer zichtbaar wordt. Normaal gesproken kan een trap al in één dag helemaal klaar zijn. Je ziet dan ook steeds vaker gebeuren dat mensen kiezen voor luchtgommen van de trap . Hoe eerder dit omvangrijke project klaar is hoe beter natuurlijk.

Voorzichtig werken

Een techniek die voorheen vaak gebruikt werd om een houten trap te renoveren was zandstralen . Daarbij wordt er zand onder hoge druk tegen de trap gestraald. Dit zorgt voor redelijk wat stof en overlast in huis. Ook voor het hout zelf is zandstralen niet de meest ideale manier om te de trap op te restaureren. De nerven van het hout worden door de kracht die gebruikt wordt bij zandstralen open geslagen waardoor zich alweer heel snel nieuw vuil in het hout kan verzamelen. Bij luchtgommen van de trap wordt er op een veel zachtere, meer schurende manier gewerkt. Daarmee krijg je een mooi glad en egaal resultaat. Bovendien kan je veel secuurder werken met luchtgommen, zodat werkelijk al het vuil en alle verfrestjes verwijderd worden.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Atelier JK. Alle Rechten Voorbehouden