Meubelrenovatie

Je meubels weer als nieuw

Meubels gemaakt van hout zijn altijd populair geweest. Een houten meubel brengt altijd sfeer en warmte in je woonkamer. Wanneer ze intensief gebruikt worden zal je na verloop van tijd gebruikssporen zien. Er zullen hoekjes of randjes kaal worden en er zullen ongetwijfeld beschadigingen in de afwerklaag verschijnen. Krasjes in de lak, stukjes verf die los zijn gestoten of een deukje, een beschadiging is snel opgelopen. Wanneer het er erg slecht aan toe is of er zijn inmiddels zoveel verflagen aangebracht dat je niet eens meer kan zien dat het meubel van hout is gemaakt, dan is het tijd voor een meubelrenovatie. Je kan daarmee je oude vertrouwde meubels weer een nieuw en fris uiterlijk geven.

Zandstraal je meubels

Het eerste werk wat gedaan moet worden is het meubelstuk weer helemaal kaal maken. Het blanke hout met zijn oorspronkelijke kleur moet weer zichtbaar zijn. Dit vormt de basis voor een goede hechting van de nieuwe nabehandeling. Een manier om oude verf, vernis of laklagen te verwijderen is het zandstralen van meubels. De meubels worden bij deze methode gestraald met straalmiddel, veelal zand. Het is een relatief snelle manier om het blanke hout van je meubels weer tevoorschijn wordt gehaald. Hoe lang het precies duurt is afhankelijk van de hoeveelheid lagen verf of vernis. Wanneer we bij je thuis komen werken, zorgen we ervoor dat alles goed is afgedekt. Er komt namelijk nogal wat stof vrij bij het zandstralen van meubels.

Meubelrenovatie met luchtgommen

Een vergelijkbare manier van zandstralen is luchtgommen. Ook hierbij wordt schuurmateriaal tegen het houtwerk geblazen om de oude verflagen te verwijderen. Het verschil zit het hem in het schuurmateriaal wat wordt gebruikt en de kracht waarmee wordt gestraald. Bij het luchtgommen van meubels gebruiken we zeer fijne keramische korreltjes. Deze schuren het meubel totdat het onbehandelde hout weer zichtbaar is. De druk waarmee wordt gestraald is bij luchtgommen veel zachter dan bij zandstralen. Dat maakt deze techniek geschikt om te gebruiken bij kleinere meubels met veel kleine hoekjes en details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtsnijwerk of bewerkte ornamenten. We kunnen met luchtgommen van meubels zeer nauwkeurig te werk gaan, zodat we tot in het kleinste detail de oude verflaag kunnen verwijderen.

Wij helpen je met vernis verwijderen

Een verftechniek die vaak wordt gebruikt bij houten meubels is een vernislaag aanbrengen. Een dergelijke vernislaag is over het algemeen waterafstotend, krasvast en erg hardnekkig om te verwijderen. En toch zal dat moeten gebeuren wil je het meubelstuk kunnen opknappen en een nieuwe afwerklaag geven. Met de hand schuren is vaak geen optie omdat de vernislaag simpelweg te hard is. Wij zijn erin gespecialiseerd de vernis te verwijderen van houten meubels. De methodes die we daarvoor gebruiken zijn de bovengenoemde zandstalen en luchtgommen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest