Trap Vernissen: Een Gids Voor Duurzame Afwerking

Trap Vernissen

Het vernissen van een houten trap is een investering in de lange termijn. Deze duurzame afwerking biedt optimale bescherming tegen slijtage en houdt jouw trap er langer als nieuw uit. Het juiste onderhoud kan echter een uitdaging zijn. Gelukkig, deze gids zal je alles vertellen over de werkwijze en prijzen van trap vernissen, van de noodzaak van versteviging tot de voordelen van professionele traprenovatie.

Lees meer: Trap Vernissen: Een Gids Voor Duurzame Afwerking

Zandstralen eetkamerset

Zandstralen eetkamerset

Comfort in de woning creëren is een zaak die heel wat aandacht en tijd verdient, dat is zeker. Huishoudens gaan dan ook op zoek naar de beste manieren om méér te halen uit de inrichting van de woning - en zandstralen is daar een prachtig voorbeeld van.

Lees meer: Zandstralen eetkamerset

Zandstralen van een eettafel

Zandstralen van een eettafel

Een eettafel wordt dikwijls voor meer zaken gebruikt dan enkel aan te eten. Vooral als je kinderen hebt, dan wordt er regelmatig aan gespeeld of geknutseld. Dit kan ook de nodige schade aan de eettafel geven. Vooral als je een fraaie houten eettafel hebt die ook nog wat ouder is, dan kan het erg jammer zijn als er de inktvlekken of viltstiftvlekken in de lak staan. Ook kan de lak van de houten tafel door de jaren heen flink zijn aangetast, waardoor er over het hele tafelblad vale plekken te zien zijn. Een tafel met een verouderde look staat mooi, maar niet een tafel die overduidelijk versleten is.

Lees meer: Zandstralen van een eettafel

Zandstralen donkere binnendeuren

Zandstralen donkere binnendeuren

Donkere binnendeuren hoeft u niet langer te vervangen door nieuwe moderne witte deuren. Donkere deuren zandstralen is een goed idee als u het karakter en de authenticiteit naar voren wilt brengen. De donkere laag verdwijnt en details worden beter zichtbaar door deze techniek. Uw interieur krijgt een ware metamorfose, geeft een ruimtelijk sfeer en wordt in de volle glorie hersteld. De nabehandeling van olie brengt uw deuren tot leven. De kleinste details springen er uit en worden nu geaccentueerd. De laatste jaren zijn mensen vaker gaan kijken naar milieu-ontlastende alternatieven voor huisinrichting. Vooral historische panden hebben nog vaak de originele ornamenten verwerkt in het interieur. Deze degelijke, eiken deuren zijn regelmatig bedekt met een dikke laag lak, wat het karakter niet ten goede komt. Zandstralen geeft een mooi en uniek resultaat!

Lees meer: Zandstralen donkere binnendeuren

Meubels laten zandstralen als afwerking

meubels laten zandstralen als afwerking

Stijlvol en duurzaam meubilair is een van de belangrijkste factoren om een leefbare woning te creëren. Er bestaan heel wat manieren om de look en feel van meubelstukken een opkikker te geven - maar zandstralen is er toch wel een van de bekendste. Zandstralen biedt heel wat voordelen voor het meubilair, maar wat hout dat nu precies in en wat zijn de voordelen? Twee vragen die ongetwijfeld een antwoord verdienen!

Lees meer: Meubels laten zandstralen als afwerking

Zandstralen van een schouw

Zandstralen van een schouw

Veel woningen hebben nog een ouderwetse schouw in de woonkamer of soms in ook in de slaapkamers. Een schouw diende in het verleden en soms nog steeds als een onderdeel van de open haard, waardoor de rook naar de schoorsteen wordt gevoerd. Hoewel de open haard tegenwoordig in veel huizen is verdwenen, wordt de schouw dikwijls bewaard en vormt het een prachtig onderdeel van de woonkamer. Vooral een oude schouw in oude woningen hebben een bijzondere uitstraling en staan prachtig in een klassiek interieur.

Lees meer: Zandstralen van een schouw

Herstellen van een keukenkast door zandstraling

Herstellen van een keukenkast door zandstraling

Keukens zijn er tegenwoordig in vele maten en soorten. Heeft u mooie keuken die volledig bestaat uit eiken- of beukenhout? Of heeft u een klassieke keuken of een landelijke keuken die ook uit hout bestaan? Dan zult u ongetwijfeld weten dat hout onderhouden moet worden. Vooral in de keuken kunnen er na verloop van tijd vlekken op de keukenkastjes ontstaan die niet meer zo snel te verwijderen zijn. Misschien heeft u uw keukenkasten in de loop der jaren eens voorzien van een andere kleur door middel van verf of lak en voldoet de huidige kleur niet meer aan de trends van deze tijd? Dan is het tijd om uw keukenkastjes een flinke onderhoudsbeurt te geven. Dit is een tijdrovende klus, waarbij u altijd moet afwachten wat het eindresultaat gaat worden. Misschien is het dan eens tijd geworden om na te denken om uw keukenkastjes te laten zandstralen.

Lees meer: Herstellen van een keukenkast door zandstraling

Decaperen

Decaperen

. Om de structuur van het hout weer volledig terug te brengen en tegelijkertijd ook de authentieke natuurlijke uitstraling weer terug te verkrijgen kun je het hout decaperen.

Lees meer: Decaperen

Gevelreiniging: Prijzen, soorten, tips, mogelijkheden en voordelen

Gevelreiniging

Is uw gevel vervuild of verkleurd en zoekt u een manier om deze weer in zijn oude glorie te herstellen? Wist u dat gevelreiniging niet alleen bijdraagt aan een fris uiterlijk van uw gebouw, maar ook de levensduur ervan verlengt? Dit artikel belicht de verschillende reinigingstechnieken en voordelen van gevelreiniging, en geeft inzicht in de kosten die hiermee gepaard gaan.

Lees meer: Gevelreiniging: Prijzen, soorten, tips, mogelijkheden en voordelen

Hoe werkt het zandstralen

Hoe werkt het zandstralen

Zandstralen is een techniek waarbij objecten worden geschuurd doordat er met hoge druk korrels tegenaan geblazen worden. Het grote voordeel van zandstralen is dat er niet geschuurd hoeft te worden. Zandstralen is in feite een manier van schuren, waarbij er in plaats van schuurpapier grit gebruikt wordt. Bovendien is deze methode razend snel en vele malen gemakkelijker. Vooral voor de kleine hoekjes die moeilijk met de schuurmachine te bereiken zijn.

Lees meer: Hoe werkt het zandstralen

Wat is zandstralen?

Wat is zandstralen?

Wanneer je veel oude houten meubels hebt dan moeten ze ook regelmatig onderhouden worden. Voor het dagelijkse onderhoud is een doekje genoeg, maar wat als verf- of laklagen beginnen te bladeren? Of na verloop van jaren is de kleur dusdanig gewijzigd dat je de kleur van het hout niet meer mooi vindt? Dan kun je ervoor kiezen om de meubels handmatig op te schuren en te voorzien van een lak, olie of verflaagje. Maar dit vergt erg veel werk. Vooral het handmatig schuren is haast ondoenlijk, vooral als je ook meerdere houten meubels hebt. Een gemakkelijkere en zeer grondige manier om je houten meubels te reinigen is door middel van zandstralen.

Lees meer: Wat is zandstralen?

keukenrenovatie

Wanneer jij een verouderde keuken in je huis hebt, kan je twee dingen doen. Ten eerste kan je ervoor kiezen om de oude keuken te vervangen door een nieuwe. Dan moet de oude keuken gesloopt worden en waarna de nieuwe gemonteerd kan worden. Maar er is ook een tweede optie. Een veel goedkopere optie. Denk eens na over een keukenrenovatie.

Lees meer: keukenrenovatie

eiken keuken renoveren

Een eiken keuken vervang je niet even snel. Over het algemeen zijn keukens die van eikenhout zijn gemaakt erg degelijk en stevig in elkaar gezet. Sinds het plaatsen van de keuken zijn er al vele jaren verstreken en zal je smaak waarschijnlijk wel een beetje veranderd zijn.

Lees meer: eiken keuken renoveren

meubelrenovatie

Meubels gemaakt van hout zijn altijd populair geweest. Een houten meubel brengt altijd sfeer en warmte in je woonkamer. Wanneer ze intensief gebruikt worden zal je na verloop van tijd gebruikssporen zien. Er zullen hoekjes of randjes kaal worden en er zullen ongetwijfeld beschadigingen in de afwerklaag verschijnen.

Lees meer: meubelrenovatie

Vernis verwijderen

Heb jij een houten kast, tafel of ander meubelstuk staan die is afgewerkt met een vernislaag? Het kan zijn dat het in de loop van de tijd beschadigd raakt of misschien raak je er simpelweg op uit gekeken. Een dergelijk meubel is doorgaans erg degelijk in elkaar gezet en zou nog jaren mee kunnen gaan. Gelukkig is er een manier om het aan te passen aan jouw huidige smaak.

Lees meer: Vernis verwijderen

meubels patineren

Stel je hebt je huis ingericht met klassieke houten meubels. Na verloop van tijd wil je wat dingen gaan veranderen in je woning en daar passen die houten meubels eigenlijk niet meer zo goed bij.

Lees meer: meubels patineren

Houten meubels luchtgommen

Een van de meest gebruikte materialen om meubels van te maken is hout. Het is ook een erg divers materiaal waarmee meubels in alle mogelijke stijlen gemaakt kunnen worden. Of je nou houdt van een klassieke stijl met zware, geverniste houten meubels of van een wat modernere stijl met strakke gelakte meubels, het hout is het allemaal mogelijk.

Lees meer: Houten meubels luchtgommen

Luchtgommen trap

Stel je hebt een nieuw huis gekocht en bent lekker bezig met het op te knappen in jouw eigen stijl. Er is echter een groot project dat dringend aangepakt moet worden. En dat is de houten trap.

Lees meer: Luchtgommen trap

Wat kost luchtgommen?

Wij werken door middel van een offerte. Je bespreekt met ons welk soort houtwerk of welk type meubel je gereinigd wilt hebben en ook geef je aan hoe groot het project zal zijn. Aan de hand van deze informatie zal een offerte worden opgesteld waarin we duidelijk aangegeven wat de kosten van het project zullen zijn.

Lees meer: Wat kost luchtgommen?

Gevelbekleding: Prijzen, soorten , mogelijkheden, stijlen en kleuren

Gevelbekleding

Ben je van plan om je gevel een nieuwe look te geven, maar weet je niet zeker wat de beste keuze is? Wist je dat er een breed scala aan soorten gevelbekleding beschikbaar is, elk met hun eigen prijzen, kleuren en stijlen? In dit blogartikel ontdek je alles wat je moet weten over de verschillende soorten gevelbekleding, de prijzen, de mogelijke kleuren en stijlen.

Lees meer: Gevelbekleding: Prijzen, soorten , mogelijkheden, stijlen en kleuren

Wat is luchtgommen

Mensen houden van hout. In bijna elke woning zie je hout terug. Wellicht heb je een houten trap in jouw woning of parket op je vloer. En wat denk je van de deuren? In de meeste gevallen zijn die van hout gemaakt.

Lees meer: Wat is luchtgommen

De Beste kant van zandstralen trap

IBIX kan zijn vlug inzetbaar, eenvoudig mee te nemen, is onderhoudsvrij en wordt standaard geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie. Via bestaan geringe persluchtcapaciteit kan zijn toepassing betreffende ons kleine compressor tevens geoorloofd.

Een nadeel betreffende eiken kan zijn het u hierbij altijd immers een genoeg topcoat dien aanbrengen, om stoot- en boenvastheid te optimaliseren. Vindt u dan ook eiken ook niet ons opwindende soort hout? Daar bestaan vele andere houtsoorten welke verder en geschikte oplossing vormen. Denk bijvoorbeeld met mahonie ofwel Douglashout mogelijk alternatief wegens de opzettreden.

Daarnaast kan zijn, echt bij laagpolig tapijt, de kans op struikelen bijzonder laag. Laminaat is daarentegen gladder, maar tevens een stuk hygiënischer. Om valpartijen te verhelpen raden aan wij altijd teneinde een laminaten trapbekleding van te samenvoegen betreffende antislip stripjes. De kosten voor stofferen en lamineren schelen weinig tijd aangaande elkander, al kan zijn het afhankelijk met een capaciteit betreffende het basisproduct.

Een strak resultaat raden aan we om een randen aan te kloppen betreffende een hamer. Stap 8. Meet een maat aangaande een stootborden en gebruik ook hiervoor het vloertapijt uit. Lijm die met tapijtlijm direct op een stootborden. Stap 9. Verwijder al die overtollige randjes en rafelende draden een optimale aanblik.

Metalen kozijnen bijvoorbeeld stalramen ofwel ramen in een industrieel pand worden vrij zeldzaam, maar ze bestaan daar echt alsnog immers. Ze bestaan veelal lastig om te schuren, maar prima om te zandstralen.

Logwood mag de meubel een 2e leven geven, hetgeen u een aanzienlijke onkosten besparing zandstralen trap kostprijs geeft ten opzichte over het aankopen van nieuwe meubels.

Lees meer: De Beste kant van zandstralen trap

Een Beoordeling van meubels zandstralen prijslijst

Het stralen van meubelen is een accuratesse werk, waarbij een druk, een hoeveelheid aangaande het straalmiddel en de keuze over dit straalmiddel zeer nauw let.

Als ons buitenmuur grondig gereinigd dien geraken, vervolgens is dit zandstralen betreffende een gevel een optie welke overwogen mag geraken. Dit kan zijn echter ons vrij ‘harde’ reinigingstechniek welke absoluut ook niet geschikt kan zijn vanwege alle ondergronden.

Voor dit reinigen betreffende de gevel in overeenstemming met de zandstraaltechniek moet men echt letten op een grootte, de uiterlijk en de hardheid over de korrels.

Veelal is deze metamorfose al afdoend, maak regelmatig horen te de meubelen ook geraken vermaakt, ofwel geraken voorzien van een nieuw onderstel betreffende onder andere metaal. Verder deze maken we zelf op de metaalafdeling.

Ingeval het een mild hout soort is ,zijn bovenstaande lakken echt ook niet aan te bevelen,omdat zachthout zal sneller aantasten via dit indrukken cq intrappen aangaande kleine steentjes e.d.

U dan ook hoeft daar nauwelijks afstand met te verrichten, aangezien we hanteren methodes zodat de meubelstuk zandstralen wederom mits ander lijkt. Zandstralen gaat relatief snel en is niet arbeidsintensief zodat we u cheapie prijzen mogen leveren.

Lees meer: Een Beoordeling van meubels zandstralen prijslijst

Kasten op maat laten maken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte kast op maat voor jouw huis, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het laten maken van kasten op maat, van de voordelen van maatwerk tot de verschillende materialen en stijlen die je kunt kiezen. Dus lees snel verder en ontdek hoe je jouw droomkast kunt realiseren!

Lees meer: Kasten op maat laten maken

Een Geheime wapen voor prijs zandstralen

Meubels logen wordt gedaan teneinde meubels weer hun oorspronkelijke kleur te laten oplopen. Het is makkelijker zodra meubels schuren, maar ook een veel gevaarlijker om zelf te doen.

Betreffende kleuren met de meubelstuk bestaan we juist op de hoogte zo mogen we uw bestaande kleur voor 95 % namaken 100% is immers zowat bespottelijk omdat bestaande kleuren altijd invloed hebben gehad op zonlicht en omstandigheid in huis bijvoorbeeld nicotine enz.

Dit zandstralen met ons trap neemt veelal één dag in beslag. Een trap vanwege die client uit Sint-Niklaas werden enkel gestraald. Een nabehandeling (beitsen en mat vernissen) gebeurt via een klant zelf.

Ook niet enkel mogen waslagen daar vanwege zorgen het dit schuurpapier meermaals “vol” komt te zitten, houtsnijwerk, hoekjes en overige moeilijk bereikbare publiceren bestaan lastig te behandelen. Grote lagen verf op onder andere eiken mogen dikwijls lastig verwijderd geraken.

BBS velgen over ons Subaru gestraald en na behandeld, en de velgen zijn klaar teneinde weer goud gespoten te geraken, alweer ingeval nieuw.

De binnenkant betreffende dit meubelstuk kan zijn niet meegenomen betreffende een prijs immers een openvakken en binnenkant deuren. in overleg kan de binnenkant ook behandeld worden betreffende ons meerprijs.

Tot slot wensen wij u alsnog enig informatie melden aan een opties op het gebied betreffende trapverlichting. Aan dit meestal kiezen de klandizie uit Deventer uit gewoonte een klein lampje met een muur voor een trap. Dit is desalniettemin tevens een mogelijkheid om bijzondere trapverlichting te prijs zandstralen inrichten.

Lees meer: Een Geheime wapen voor prijs zandstralen

De Zandstralen prijs m2 Dagboeken

Een prijs aangaande zandstralen betreffende meubels wordt beslist via dit formaat aangaande het meubel en de hardnekkigheid over de af te stralen lagen.

Kiest u ervoor teneinde houten opzettreden te assembleren, dan dien u dan ook kiezen tussen een groot aantal houtsoorten. Een meest standaard selectie is dit gebruik over eiken hout. Eiken woononderdelen vormen een gewilde keus dankzijde eenvoudige bewerking, een lage kostprijs en het feit het u ingeval gewenst de eiken trapleuning zelf kunt installeren.

Zodra u dan ook enkele offertes aanvraagt krijgt u dan ook in een paar werkdagen ons reactie aangaande maximaal 6 meerdere ondernemers bij u dan ook in een streek. Door te vergelijken krijgt u dan ook een lekkerder totaalbeeld aangaande een prijzen en kan u ook tot immers 40% besparen op dit reinigen aangaande uw gevel.

Lees meer: De Zandstralen prijs m2 Dagboeken

Traprenovatie prijs: kostenoverzicht 2024

kosten traprenovatie

Het renoveren van een trap varieert in kosten, afhankelijk van de trapvorm en het aantal treden. De prijzen liggen tussen €1.000,- tot €3.500. Arbeidsloon en materiaalkosten maken een groot deel uit van de totale kosten. De staat, bouw, breedte en diepte van de trap spelen een rol bij de uiteindelijke prijs. Bespaartips en handige informatie voor traprenovatie in 2024 vind je verder in het artikel.

Lees meer: Traprenovatie prijs: kostenoverzicht 2024

De Grootste gids naar zandstralen

Het kan zijn ook geoorloofd teneinde uw meubelstuk een rubuuste look te melden (voorbeelden bij ons in een showroom)

Allicht kunt u ook bij het terecht wegens verscheidene klimmaterieel, we willen dat u betrouwbaar zit en verhuren verscheidene trappen, ladders, kamersteigers, brede rolsteigers en smalle rolsteigers. Wij mogen voor transport zorgen uiteraard tevens op deze plaats geen zorgen

Daarnaast kan zijn, zeker bij laagpolig tapijt, een kans op struikelen bijzonder laag. Laminaat is daartegenover gladder, doch ook ons stuk hygiënischer. Teneinde valpartijen te bestrijden adviseren wij altijd teneinde een laminaten trapbekleding betreffende te verbinden betreffende antislip stripjes. De kosten voor stofferen en lamineren schelen weinig tijd betreffende mekaar, alang kan zijn dit afhankelijk aangaande de kwaliteit over het basisproduct.

Lees meer: De Grootste gids naar zandstralen

Eiken binnendeuren luchtgommen

Eiken binnendeuren luchtgommen

Wanneer je je verweerde, versleten of verouderde eiken binnendeuren weer als nieuw wilt laten maken, zit je bij Atelier JK helemaal goed. We zijn een expert met jarenlange ervaring met onder meer het zandstralen van houten meubels, trappen en ook deuren. Het gewone zandstralen is echter wel zeer krachtig, waardoor het hout licht beschadigd zou kunnen raken. Je kunt daarom ook kiezen voor een minder invasieve variant van de reiniging met behulp van luchtdruk. Dit noemen we ook wel luchtgommen.

Lees meer: Eiken binnendeuren luchtgommen

Een Onvoorziene weergave van zandstralen trap

Meubels zandstralen kan zijn een perfecte methode teneinde oude meubelen ander leven in te blazen. Geef de meubels een authentieke uitstraling door deze via ons te laten zandstralen.

Een trap kan beginnen met ons kwart draai en vervolgens recht op kunnen maar ook andersom. Ons dubbele kwart betekend het een trap 2 keer ons kwart draait en u dan ook 180 graden gedraaid raakt zodra u dan ook boven staat.

Een kosten over zandstralen kunnen erg oplopen. Een prijs verschilt per bedrijf en hangt daarnaast af aangaande een aantal andere factoren, zoals de oppervlakte van de gevel, het soort aanslag en de ondergrond. Zo maken sommige ondernemers onderscheid in de prijs voor rode en gele steen.

Lees meer: Een Onvoorziene weergave van zandstralen trap

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest