eiken keuken renoveren

Laat ons je eiken keuken renoveren

Een eiken keuken vervang je niet even snel. Over het algemeen zijn keukens die van eikenhout zijn gemaakt erg degelijk en stevig in elkaar gezet. Sinds het plaatsen van de keuken zijn er al vele jaren verstreken en zal je smaak waarschijnlijk wel een beetje veranderd zijn. Je vind de kleur van de keuken niet meer zo mooi of misschien zou je graag liever een lichte keuken hebben in tegenstelling tot de zware donkere deurtjes die je nu hebt. Bovendien zal de keuken door het gebruik hier en daar wel enkele beschadigingen hebben oplopen. Er zijn krassen in de deurtjes gekomen of de laklaag ziet er niet meer zo mooi uit. Toch zonde om de keuken weg te doen aangezien de keuken nog in goede staat is en nog jarenlang mee zou kunnen gaan. Je bespaart er ook aanzienlijk op wanneer je kiest voor renovatie in plaats van een nieuwe keuken. Sta jij voor een dergelijke situatie, dan neem je contact op met ons en kunnen we bespreken we de mogelijkheden om jouw eiken keuken te renoveren.

Zandstralen in de keuken

Zandstralen van je keuken ? Wanneer wij voor jou aan het werk gaan, stellen we een offerte op. Jij hebt dan duidelijkheid over hoe we precies te werk zullen gaan en wat de verwachte kosten hiervoor zullen zijn. In de meeste gevallen gaat het bij een keukenrenovatie over om het schoonmaken van de deurtjes en het opnieuw aflakken of beitsen. Om al het vuil en de oude verf- of vernislaag van de deurtjes te verwijderen zullen we de deurtjes zandstralen. Op die manier wordt het hout weer blank gezet en kunnen we vanaf een onbehandelde basis verder gaan. Dan zal de nieuwe lak of beits beter pakken en krijg je het mooiste en egaalste eindresultaat.

Een goede voorbereiding en afwerking

Om goed ons werk te kunnen doen is het fijn als er een goede voorbereiding is. Het is bijvoorbeeld prettig werken als de keuken helemaal leeg is, zodat we ongestuurd ons werk kunnen doen en overal bij kunnen. Bij zandstralen in de keuken zal nogal wat stof vrij komen. Daarom zorgen we ervoor dat alle delen die niet gezandstraald moeten worden goed wordt afgedekt, zoals de vloer en de deuren. Dat scheelt een heleboel opruimwerk nadien. In overleg met jou kunnen de deuren van de keukenkastjes mee genomen worden naar het atelier om daar behandeld te worden. Zo heb je thuis zo min mogelijk overlast. Als het zandstralen gebeurd is kan de keuken verder afgewerkt worden in de stijl die jij mooi vindt. Je kiest voor een nieuw verfje of een nieuwe laklaag. In veel gevallen wordt bij een eiken keuken renoveren gekozen voor een lichte of zelfs witte kleur. Je keuken oogt dan meteen een stuk lichter en ruimer.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest