Hout zandstralen met compressor

Hout zandstralen met compressor. Zo maak je de buitenkant van een woning of gebouw schoon toch? Dat is slechts een van de toepassingen waar zandstralen voor gebruikt wordt. Er is namelijk veel meer mogelijk met zandstralen. Ook binnenshuis zijn er talloze toepassingen. Zelfs voor kwetsbare objecten en voor decoratieve doeleinden zijn er manieren om te zandstralen. Binnenshuis zie je vaak dat vooral houten meubels, vloeren of deuren worden gezandstraald. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om metaal of koper te zandstralen. Voordat we hier verder op in gaan is het verstandig een kleine uitleg te geven over wat zandstralen nou eigenlijk precies is. Met zandstralen wordt bedoeld het schuren van een object door er met een compressor onder hoge druk lucht vermengd met korrels tegenaan te blazen. Vroeger werden hier inderdaad zandkorreltjes voor gebruikt maar die worden steeds meer vervangen door andere materiaal, zoals bijvoorbeeld glasparels of een ander soort grit.

De bedoeling van zandstralen is om objecten schoon te maken. In het geval van het zandstralen van een huis, een houten vloer of trap zal het inderdaad gaan om het opgehoopte vuil te verwijderen. Bij houten meubels, deuren of andere houten objecten in huis, zal naast het schoonmaken het verwijderen van oude verf of vernis het grootste doel zijn. Met de hand schuren kan qua tijd en efficiëntie niet op tegen hout zandstralen met een compressor.

Doe je het zelf of schakel je ons in?

Heb je iets te zandstralen dan kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Je moet dan zorgen voor een goede, krachtige compressor. Waarschijnlijk zal je die moeten huren. Daarnaast moet je zorgen dat je het juiste schuurmateriaal in huis haalt. Je zal ook niet meteen het beoogde resultaat bereiken. Daar zal enige oefening voor nodig zijn. Heb je hier allemaal geen zin in en wil je het werk liever uitbesteden, dan kan je ons bellen om een afspraak te maken. Wij beschikken over het juiste materiaal, ervaren medewerkers en jarenlange ervaring. Hout zandstralen met een compressor is voor ons dus geen probleem en jij mag van ons verwachten dat we een mooi egaal en glad werk afleveren.

Houdt rekening met het eindresultaat

Wanneer ervoor gekozen wordt om hout te zandstralen met een compressor, is het belangrijk om het beoogde effect in de gaten te houden. Is het de bedoeling dat het oppervlak vrij grof blijft of moet het lekker glad zijn? Dit bepaalt de keuze van het schuurmateriaal. Hoe groter de korrels zijn, hoe grover het eindresultaat. Voor glad geschuurd hout heb je dus ook hele kleine korreltjes nodig zodat je een zeer fijn resultaat krijgt. Wanneer het houtwerk gezandstraald is, kan je overgaan tot de nabehandeling. Door de keuze van het materiaal, bijvoorbeeld verf, beits of vernis, en de kleur kan je je jouw meubels elke uitstraling geven die je maar wilt. Zo passen jouw oude houten spullen weer in je vernieuwde interieur.  

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest