Luchtgommen zelf doen

Luchtgommen is zelf te doen

Ben je van plan je houten meubels weer een nieuw leven te geven door ze weer helemaal schoon te maken en te ontdoen van eventuele verflagen? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen, zoals bijvoorbeeld met de hand schuren, zandstralen of luchtgommen. Ga je voor de snelste en meest efficiënte manier waarbij het houtwerk voorzichtig behandeld wordt, dan is de kans groot dat je kiest voor luchtgommen. Met een luchtgom machine worden met zachte druk lucht en korreltjes tegen het houtwerk gestraald zodat alle vervuiling en verf wordt verwijderd. Je kan ons hiervoor inhuren om het werk voor je te doen maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.

Waarom luchtgommen zelf doen

Een van de redenen die genoemd wordt om het luchtgommen zelf te doen, is het besparen van kosten. Maar als je zelf gaat luchtgommen zal je wel een geschikte luchtgom machine moeten gaan huren. In de praktijk zal blijken dat het goed zoeken zal zijn naar een bedrijf waar je het benodigde materieel kunt huren voor een leuk bedrag. Het huren van een luchtgom machine kan namelijk duurder uitvallen dan je verwacht had. Daarnaast moet je zelf het materiaal aanschaffen waarmee je gaat luchtgommen. De keramische korrels waarmee je het houtwerk gaat behandelen worden doorgaans niet meegeleverd met de machine. Bovendien moet je rekening houden met de kosten voor de brandstof waarop de luchtgom machine werkt.

Wanneer je het luchtgommen zelf doet, zal je een secure werker moeten zijn. Om een vlak en egaal resultaat te behalen zal je zeer nauwkeurig moeten werken, zodat je geen stukjes overslaat. Het voordeel van luchtgommen is overigens wel je kleine hoekjes makkelijker kunt bereiken en dus beter kunt schuren dan wanneer je dit met de hand zou doen. Ben je eenmaal een beetje gewend aan het luchtgommen en heb je geleerd hoe je het beste kunt werken, dan zal je een heleboel tijd kunnen besparen. Luchtgommen gaat immers in een veel hoger tempo dan het reguliere schuren. Neem echter wel de tijd om het luchtgommen onder de knie te krijgen, anders loop je het risico veel problemen tegen te komen tijdens het werk en moet je alsnog contact met ons opnemen.

Ieder het halve werk

Wanneer je het toch niet helemaal aandurft het luchtgommen zelf te doen, kan je een van onze professionele luchtgommers van Atlier JK inschakelen. Deze kan voor jou het houtwerk weer tot de blanke staat herstellen. Indien je dat wilt kan ook het afwerken of nabehandelen van het hout worden uitbesteedt. In veel gevallen zal je zien dat mensen ervoor kiezen dit stukje van het werk wel zelf te doen. Onze medewerker zal je uitleggen hoe je het moet aanpakken om het houtwerk te verven of te beitsen. Zo kom je samen met de professional tot een mooi en egaal eindresultaat.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest