Wat is luchtgommen ?

Wat is luchtgommen

Herstellen door middel van luchtgommen

Mensen houden van hout. In bijna elke woning zie je hout terug. Wellicht heb je een houten trap in jouw woning of parket op je vloer. En wat denk je van de deuren? In de meeste gevallen zijn die van hout gemaakt. Natuurlijk moet een woning ook worden ingericht en zet je een mooie houten tafel of kast in je woonkamer. In de loop van de jaren zal je zien dat al het houtwerk wel wat gebruikssporen gaat vertonen. Alleen al door het gebruik zal vervuiling optreden of zorgt veroudering voor vergrijzing van het hout. Wanneer de meubels voorzien zijn van een laagje verf of was zullen er na verloop van tijd beschadigingen ontstaan. Waarschijnlijk zal je je mooie oude houten meubels weer in al hun oude glorie willen laten herstellen. Daarvoor kan tegenwoordig gebruik worden gemaakt van een nieuwe methode, namelijk luchtgommen.

Maar wat is luchtgommen eigenlijk?

Luchtgommen is een nieuwe methode waarmee houtwerk in zijn oorspronkelijke staat kan worden hersteld. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een luchtgommen machine. Het principe is heel eenvoudig en is eigenlijk niets anders dan fijnstralen. Bij kwetsbaar houtwerk binnenshuis kan je natuurlijk niet de manier van het grove zandstralen gebruiken waarmee je het risico loopt de meubels nog verder te beschadigen. Je hebt hiervoor een fijnere manier van stalen nodig. De luchtgommen machine straalt het houtwerk met een mengsel van lucht en gommalite schoon. Gommalite zijn hele kleine ronde keramische korreltjes. Het wordt onder zachte druk tegen het houtwerk geblazen zodat er een schurend effect optreedt. Het hout wordt door deze voorzichtige manier van behandelen niet verder beschadigd maar bovendien worden alle vormen van vervuiling netjes verwijderd. Heb je bijvoorbeeld een mooie houten kast die voorzien is van een verf- of vernislaag die je er het liefste helemaal af zou willen hebben? Dat is geen probleem. Met luchtgommen kan je zelfs de kleinste restjes verf of vernis verwijderen.

Voordelen van luchtgommen op een rijtje

Voordelen van luchtgommen

Wanneer je ervoor kiest om je houtwerk te laten behandelen met een luchtgommen machine, dan kan je ervan verzekerd zijn dat het houtwerk niets van zijn authentieke uitstraling zal verliezen. Het wordt alleen maar grondig gereinigd. Doordat er voorzichtig te werk wordt gegaan zullen er geen verdere beschadigingen van het hout optreden. Het reinigen gebeurt op een uiterst efficiënte manier waardoor het hout tot zelfs in de kleinste hoekjes helemaal schoon gestraald kan worden. Zelfs de moeilijkst te bereiken plaatsen kan je reinigen wanneer je gebruik maakt van de luchtgom techniek. Wat erg prettig is wanneer het meubels of ander houtwerk binnenshuis betreft is dat er bij deze methode geen water wordt gebruikt. Je hebt dus geen overlast van water binnenshuis en bovendien worden er geen agressieve chemische middelen gebruikt. Je wordt dus ook nog eens op een milieubewuste manier gewerkt.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest